Ce este aromaterapia?

Articol publicat la: 18 mar. 2024 Autor articol: Votive Team
What is aromatherapy?
Toate Articole Număr comentarii articol: 1

Ce este aromaterapia?

Am ales acest topic deoarece am constatat, cu suprindere, că nu sunt puțini cei ce nu cunosc semnificația acestui concept. Cu atât mai mult cu cât, o mare parte dintre cei ce confundă aromaterapia cu uleiurile sintetice sau chiar cu o proprietate a cerii, sunt producători de lumânări.

Aromaterapia este o practică holistică, de vindecare, care utilizează compușii aromatici naturali găsiți în plante, cunoscuți sub denumirea de uleiuri esențiale, pentru a promova bunăstarea fizică, mentală și emoțională. Implică utilizarea uleiurilor esențiale prin diferite metode, cum ar fi inhalarea, aplicarea topică sau difuzia. 

Uleiurile esențiale sunt extracte din plante foarte concentrate, obținute prin distilare sau prin metode de presare la rece. Ele captează parfumul caracteristic și proprietățile terapeutice ale plantei din care provin. Fiecare ulei esențial are o compoziție chimică unică, oferindu-i proprietăți specifice și potențiale beneficii pentru sănătate, fiind alese în mod special pentru beneficiile lor terapeutice. Aceste uleiuri sunt extrase cu atenție din diferite părți ale plantelor, cum ar fi flori, frunze, tulpini, scoarță sau rădăcini, iar compoziția lor chimică este analizată pentru a asigura calitatea și puritatea.

Scopul principal al aromaterapiei este de a valorifica aceste proprietăți terapeutice, pentru a sprijini sănătatea și bunăstarea. Uleiurile esențiale pot fi folosite pentru a atenua stresul, pentru a spori relaxarea, pentru a promova un somn mai bun, pentru a stimula starea de spirit, pentru a calma durerea, a îmbunătății digestia, a ajuta memoria, etc. Acestea pot fi aplicate pe corp prin masaj, adăugate în apa de baie, inhalate folosind difuzoare sau inhalare cu abur, sau utilizate în comprese sau cu ajutorul lumânărilor infuzate.

Este important să rețineți că există o mare diferență între uleiurile parfumate sintetice (cele mai frecvent utilizate în producția autohtonă de lumânări } și uleiurile esențiale pentru aromaterapie. 

Uleiurile parfumate sau parfumantele sintetice sunt parfumuri sintetice create pentru a imita mirosurile naturale și sunt utilizate în primul rând pentru mirosul lor plăcut în parfumuri, săpunuri și alte produse cosmetice. Ele nu au aceleași proprietăți terapeutice precum uleiurile esențiale, utilizate în aromaterapie iar prețul lor este unul mult mai mic comparativ cu cel al uleiurilor esențiale.  De asemenea, intensitatea mirosului parfumurilor sintetice este mult mai mare, datorită compușilor chimici, comparativ cu cea a uleiurilor terapeutice, ce conțin doar extractul din plante. Rețineți că, dacă se respectă o anumită conduită în utilizarea uleiurilor esențiale în lumânări, acestea din urmă pot avea un miros chiar mai puternic decât al lumânărilor infuzate cu uleiuri sintetice.

 

Atunci când utilizați uleiuri esențiale în scopuri de aromaterapie, este important să respectați instrucțiunile de siguranță și să le utilizați în diluțiile corespunzătoare. Unele uleiuri esențiale pot provoca iritații sau sensibilitate a pielii, iar anumite uleiuri trebuie evitate în timpul sarcinii sau de către persoanele cu afecțiuni medicale specifice. Consultarea unui specialist în aromaterapie, calificat, sau a unui profesionist din domeniul sănătății, este necesară în vederea îndrumării și recomandării personalizate, pentru utilizarea sigură și eficientă a uleiurilor esențiale.

Vă invităm să descoperiți întreaga noastră gamă “Healthline”, ce conține doar lumânări infuzate cu uleiuri cu cel mai înalt grad terapeutic. Fie că vă doriți o seară relaxantă, după o zi lungă, fie că meditați sau vă doriți un pic mai multă seninătate într-o zi ploioasă, uleiurile noastre vă pot fi alături.

 

 

 

 

Fiind create de către un specialist în aromaterapie, fiecare rețetă este unică iar potențialul terapeutic este valorificat la maximum. 


Distribuie

Comentarii 1

Great article

Anca

Adaugă comentariu

Atenție! Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate